Brie de Meaux med kryddbakat Ingrid Marie-äpple och crostini

Smakrik, umamistinn brie med syrligt äpple och lite krisp – mums! äpplet och crostinin kan förberedas innan.


Portioner: 6
Du behöver: 

500 g brie de Meaux

Kryddbakat Ingrid Marie-äpple (GF)
2 äpplen, Ingrid Marie
1 krm ingefära, malen
2 krm kardemumma, malen
2 krm kanel
50 g smör
1 msk strösocker

Crostini (GF)
1 dm surdegsbaguette, fryst
olivolja och flingsalt

GF=går att förbereda dagen före

Värm ugnen till 250°. Skiva 12 supertunna skivor av brödet och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under. Strö över lite flingsalt och ringla på olivolja. Ugnsbaka i cirka 5 minuter till fin färg.

Kryddbakat Ingrid Marie-äpple: Blanda kryddorna med smöret och sockret. Kärna ur och klyfta varje äpple i 6 klyftor. Värm ugnen till 200°. Lägg äpplena i en ugnsfast form och lägg på kryddsmöret. Ugnsbaka äpplena i cirka 10 minuter.

Låt gärna osten stå framme ett par timmar före servering. Servera osten med crostinin och äpplena medan de fortfarande är lite ljumma.

Bild för Mattias Larsson

Mer från Mattias Larsson


Bild för Mattias Larsson