Du behöver

400 g lammsadel
8 lammnjurar
10 potatisar - skalade
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
4 persiljekvistar
1 timjankvist
3 lagerblad
6 kryddpepparkorn
6 vitpepparkorn
3 dl ljust öl
5 dl buljong
Salt

Portioner
4

Skiva köttet i centimetertjocka skivor, banka ut dem med handflatan. Dela njurarna på längden, putsa bort eventuella senor, förväll 1/2 minut i saltat vatten. Skiva den skalade potatisen och den gula löken. Fördela potatis i botten på en kastrull eller eldfast gryta; lägg på lök, kött och njure. Tillsätt kryddor och salt, avsluta med lök och toppa med potatisskivor. Slå på öl och buljong så att det precis täcker. Koka upp, skumma. Låt koka stilla under lock, gärna i ugnen vid 150°. Pannan är färdig när potatisen är mjukkokt så att den lätt faller sönder. Smaka av sältan. Strö över rikligt med hackad persilja och servera i djup tallrik.

Fotograf