Restaurang Bleck som öppnade för ett tag sedan är halvhemligt belägen i Blecktornsparken på Söder, men gästerna verkar ha hittat hit ändå. En trött och sluten betongbarack– parkpersonalens gamla omklädningsrum – har förädlats med imponerande fingertoppskänsla av arkitekt Johan Lytz, och fått ett nytt liv som restaurang med en av Stockholms trevligaste uteserveringar.

ÄNTLIGEN sommar och varmt! Jag tycker det är fantastiskt härligt – och börjar samtidigt genast längta efter olika former av svalka. Bad – skugga – glass – kalla drycker…

Hej,

Tove Sjöberg heter jag och jag kommer att blogga här på Mat och Vänner framöver, under rubriken Jag tänker på mat. Det kommer handla om mat, dryck och det runt omkring – en hel del om restauranger/ barer eftersom jag förutom att vara en inbiten mat- och dryckesnörd dessutom arbetar stor del av min tid med att inreda restauranger. Så… Nu kör vi!

Började långhelgen med ett första besök på Omnipollos Hatt, ölmärket Omnipollos eget, relativt nyöppnade öl- och pizzaställe vid Slussen i Stockholm.