En sensommarkväll i augusti spenderade jag en solig & stilla lördagsmiddag på Österlen, i den lilla byn Mellby.
Just precis här, ligger Mellby Klockaregård, där man någon gång bara måste bo & äta, stället med största Österlencharm.
Ombonat, hemtrevligt, vackra tyger, kuddar, och ting, fina material, möbler och växter av olika slag och en generös grönska runtomkring husknuten. Ett fint lugn att trivas i för ett fåtal sällskap åt gången.

Längs Sydsveriges sydligaste kust ligger ett litet charmigt hus vid vattenkanten i orten Hörte. Hörte Brygga, café och restaurang, väl värt ett besök; spännande smaker, vackra uppläggningar, roliga inläggningar och allt med största kärlek för närproducerat och lokalodlat.

Just hemkommen från ett försommarbesök i skönaste Göteborg.

En stad som för mig sprider stor inspiration vad gäller mat/dryck/inredning/blommor. Otaliga vattenhål har jag på ”min måste besöka-lista” vid den årliga turen till just Göteborg. En av favoriterna är ”Champagne-baren” på Kyrkogatan 13, som kan varmt rekommenderas!  Här erbjuds gästerna sitta på en av stans mysigaste innergårdar och dricka ”bubbel”, alternativt inne i en ombonad matsal eller i självaste ”champagnebaren” och titta på kockens fingerfärdighet som förbereder de säsongsbetonade rätterna.

Utflykternas tid är här! Att ta cykeln, bilen, bussen eller en skön promenad för att komma till en njutbar miljö- det är alldeles extra mysigt då solen nu emellanåt strålar! Förra helgen åkte vi på tur till Skanör! Folk strosade runt i hamnen i solskenet med mössa, halsduk, en och annan dunjacka, en och annan i shorts också för den delen- en salig blandning av flanörer…

The other day was the craving for homemade huge here in the house- and foremost önskemålet- very happy with cardamom! Cardamom nodules felt then that given electoral it is just soo amazingly good, and the smell just as dreamy. For it, a glass of refreshing milk or a steaming cup of tea or coffee !! Deservedly, after a few hours vårpysslande in the garden!

Påsken närmar sig och såklart är funderingarna i full gång med vad som skall bakas och lagas inför denna årliga mathelg! Påsken känns inte i närheten så kravfylld vad gäller mat & måsten som kring julen, och visst är det väldigt skönt - och det blir alltid minst lika gott ändå. Lax och lamm är självklara, en god paj eller tarte med nässlor och lök är vårigt och fräscht, ägg och självklart sillen tillsammans med hemgjord kavring- då är jag väldigt nöjd!

En viktig bemärkelsedag i familjen har vi haft i helgen och då känns det lite extrakul att få baka något riktigt gott att få bjuda på efter en god lunch. Enkelt, fiffigt och smakrikt är något jag ofta tenderar att arbetar utifrån då jag bakar i köket. Mycket annat skall ju hinnas med och den här kakan är väl värd att ge några minuter att vispa ihop för att sedan få njuta av.

Citron/Lime/Apelsin- alla 3 är enastående smakgivare till mat och bak! Denna kombo av lime och citron ger lite extra klös åt kakan!

Då var det dax igen för att få mumsa semlor och fastlagsbullar i tid och otid! Fantastiskt gott i sällskap med en kopp te eller kaffe- inte tillsammans med en jumbokopp varm choklad med extra mycket grädde som jag en gång orutinerat beställde på trevliga Chokladfabriken i Stockholm. Det blev liksom lite väl mycket av det goda!

I år fick mina semlor sällskap med citron- fräscht- med aningen syrlighet- att rekommendera helt klart!

God fortsättning gott folk, en bit in på det nya året;) Tiden rusar som vanligt och jul och nyårsledigheten känns relativt avlägsen! Kylan har slagit till, tillsammans med snö- i kombination med solsken från blå himmel- exotiskt och sällsynt för en skåning som jag!