För den egna mandelmassan behöver du:

1 dl vetemjöl
1 dl grädde
2,5 dl sötmandel
3 stycken bittermandlar
5 dl florsocker

Vispa ihop 1 dl vetemjöl och 1 dl grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka till blandningen släpper botten.

Låt sedan kallna!

Mördeg:

250 gram smör
125 gram socker
1 litet ägg
375 gram vetemjöl
1/2 tesked bakpulver

Fyllning:

mandelmassa

Garnering:

hallonsylt
florsocker
1/2 msk citronsaft

 

Aldrig varit i Asien och rest, så hur äkta min Bahn Mi känns vet jag inte om! Men som jag skriver i receptet är detta min version! Håll till godo!

Gillar ni hårdbröd? Less på butikens? Baka eget! Lättare än du tror! Otroligt gott & uppskattat hårdbröd!  Dessutom väldigt enkla och roliga att baka! Inget krångel alls!

Det här är en grönsakspate som passar väldigt bra på ett buffebord, servera den ljummen eller kall. Vilket som funkar bra! Idag serverade jag den med gurka, tomat, lufttorkad skinka och en kall örtsås! Riktigt gott! Jag lover er de här är en sk keeper!

Har ni en foodsealer, vacc maskin hemma, testa detta enkla "recept".

De här är en risrätt med smaker från deep down in the south. Tänk er Louisiana. Ja jag har liksom fastnat för cajun/creole cookin! Hade jag lagt till kyckling hade vi kommit nära en Jambalaya. Kryddor som återkommer ofta i cajun/creole cooking är oregano, timjan, cayennepeppar, lagerblad och chili i någon form.