Njut nyåret med såväl hummer och kaviar som tryffel och anklever, självklart i sällskap av torr champagne.

Sex lyxiga cocktails för det nya året från Grand Hotel i Lund, där flera
av klassikerna fått en alldeles speciell patina genom fatlagring.
Styling av Anna Billing.

Följ med hem till Mattias ”Fredagskocken” Larsson då han bjuder sina vänner på en generös meny, där alla rätter passar med matvänliga champagner. Det mesta går dessutom att förbereda innan så att du som värd kan slappna av under festen.


– En lyckad nyårsafton kännetecknas av trevligt sällskap, härlig mat och goda viner – gärna champagne, säger Mattias samtidigt som han fyller på glasen i köket. Det är verkligen så för mig – det kan vara fyra personer eller hundra, bara jag får äta och dricka riktigt bra. Ikväll kommer konfettin och fyrverkeriet att finnas i smakerna. 



Bufféer i all ära – tallriksservering är ändå lite roligare och vackrare, både för gästen och för dig. Med bra val av rätter och noggranna förberedelser blir kvällen trevligare och godare. Vi bad Eva Axelsson laga fem rätter som passar bra att öka på för upp till 12 personer. Med rätt mise en place kommer du att imponera på dina gäster!