Det är sällan som woken används nuförtiden, men när det är dags för snabblagade rätter är det ett bra tillagningssätt. Grönsakerna kan du självklart variera efter dem du har hemma eller föredrar.
Du behöver

300 g nudlar
2 salladslökar
3 vitlöksklyftor
1 burk hela vattenkastanjer
150 g sugar snaps, delade på tvären
1 dl gröna sojabönor
50 g bladspenat
2 msk hoisinsås
2 msk black bean-sås
1 lime, saft och skal
4 msk rapsolja
salt och peppar

Servering
1 lime, i klyftor
1 kruka thaibasilika
1 chilifrukt, finskuren

Portioner
4
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp oljan i en wokpanna. Strimla vitlök och salladslök. Börja med att woka vattenkastanjer, sallatsärter och sojabönor. Lägg sedan i all lök, limeskal och saft och slutligen bladspenaten. Häll på black bean-sås och hoisinsås. Blanda ner nudlarna. Smaka av med salt och peppar. Servera med limeklyftor, thaibasilika och finskuren chili.
Fotograf