Vitchokladcrème med hallon och mynta samt frasigt havre


Portioner: 4
Du behöver: 

125 g vit choklad
2 gelatinblad
2 ½ dl kesella
1 ½ Philalephiaost
¾ dl socker
1 vaniljstång

Frasigt havre
25 g smör
2 msk socker
½ dl havregryn
¼ dl vetemjöl

ca 4 dl hallon
3 msk råsocker
mynta

Smält chokladen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa kesella, Philiadelphiaost, sockret och fröna från vaniljstången fluffigt. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält den i mikron. Rör ner chokladen och gelatinbladet. Lägg i en form och ställ i kyl för att stelna.

Frasigt havre: Rör ihop alla ingredienser och strö ut på bakplåtspapper. Grädda i ugnen 175° cirka 10 minuter. Låt svalna.

Mosa hallonen med råsockret, smaka upp med myntabladen. Spara åtta hallon till dekoration.

Lägg de mosade hallonen i botten på en tallrik. Skeda upp den vita chokladcrémen och lägg på hallonen. Strö över de bakade havregrynen, dekorera med hallon och mynta.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för BOX in BAG

Mer från BOX in BAG


Bild för BOX in BAG
Bild för BOX in BAG