Vitchoklad- och rabarberpannacotta med jordgubbsgranité


Portioner: 4
Du behöver: 

Rabarberpuré
30 g socker
1 dl vitt vin
1/2 vaniljstång, delad
1/2 citron, skalet
100 g jordgubbar
500 g rabarber

Jordgubbsgranité
500 g jordgubbar
75 g socker
3/4 dl vatten
1 1/4 dl mousserande vin, Uitsig Cap Classic

Panna cotta
75 g vit choklad
1 1/2 gelatinblad
2 cl konjak
3 dl grädde

Rabarberpuré: Koka ihop vin, vaniljstång och socker i 5 minuter. Tillsätt jordgubbarna och sjud 5 minuter. Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Tillsätt rabarbern till kastrullen och täck med lock. Sjud tills allt är mjukt. Mixa till en slät puré.

Jordgubbsgranité: Koka ihop jordgubbar, socker och vatten. Sila genom finmaskig sil. Kyl och tillsätt vinet. Blanda, slå i form och ställ i frysen.

Panna cotta: Lägg gelatinet i kallt vatten. Smält chokladen i 1 dl grädde och konjaken. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma chokladgrädden. Låt svalna något. Vispa resten av grädden lätt och vänd ner i chokladblandningen. Låt smeten sätta sig något. Fyll upp en ring till hälften med panna cotta. Fyll på med en sked rabarberpuré. Toppa med panna cotta. Ställ kallt minst 6 timmar.

Servering: Värm ringen lätt för att få ut panna cottan. Klä gärna med choklad. Skrapa jordgubbsgranité och toppa med. Servera rabarberpuré vid sidan om.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen