Perfekt dessert till många eftersom du kan förbereda allt. Sedan är det bara att lägga på äpplen och havrefras precis innan gästerna kommer. Självklart kan du byta ut stjärnanisen mot annan krydda, till exempel kanel, ingefära, lakritsrot eller saffran.
Du behöver

1 äggvita
70 g äggula
1 dl sockerlag (hälften vatten och hälften socker)
350 g vit choklad
2 1/2 dl vispgrädde
2 gelatinblad

Syrliga äpplen
1 dl socker
1 dl vatten
2 stjärnanisfrukter
1–2 msk citronsaft
4 äpplen

Havrefras
50 g socker
4 msk smör
2 dl havregryn

Portioner
10
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa med elvisp äggvita, äggulor och sockerlag i vatten tills blandningen når 80°. Smält den vita chokladen. Vispa grädden lätt och fluffig. Krama vätskan ur gelatinbladen och vänd ner dem i chokladen precis innan du vänder ner chokladen i äggvispet. Avsluta med att försiktigt blanda ner grädden. Fördela moussen i portionsglas.

Syrliga äpplen: Koka upp socker, vatten, stjärnanis och citronsaft. Mängden citronsaft beror på hur syrliga äpplena är; smaka dig fram tills du tycker att det smakar bra. Tärna ner äpplena med skalet kvar och lägg dem i den kokande sockerlagen. Slå upp i en skål och låt stå i kyl fram till servering.
Fotograf