Vit caprin med citron- och rosmarininkokt äpple


Portioner: 6
Du behöver: 

Crostini
1 ciabatta
olivolja
flingsalt

Inkokt äpple
2 dl vatten
2 dl socker
1 rosmarinkvist
1 citronskiva
1 1/2 äpple

200 g vit caprin (getost)

Crostinis: Värm ugnen till 250°. Skiva supertunna skivor av brödet och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Strö över flingsalt och ringla på olivolja. Ugnsbaka till fin färg, cirka 5 minuter.

Inkokt äpple: Koka upp socker, vatten, rosmarin och citron till en sockerlag. Kärna ur och klyfta äpplet i 12 klyftor, lägg ner klyftorna i sockerlagen och låt dem sjuda sakta i 3 minuter. Kyl ner.

Bild för Mattias Larsson

Mer från Mattias Larsson


Bild för Mattias Larsson