
Detta passar bra som en lättare lunch. Som ett alternativ kan du servera böncrèmen som tillbehör på kräftskivan. Vill du göra crèmen matigare kan du steka fisk och lägga till lite rostade potatisar.
Du behöver
400 g stora vita bönor, kokta
2 vitlöksklyftor, rivna
1 dl crème fraiche
2 dl parmesan, riven
ca 1/2 citron, saften
salt och peppar
Krutonger
1 bit bröd, dagsgammalt
2–3 msk rapsolja
flingsalt
Servering
500 g kräftstjärtar och räkor
dill
olivolja
Mixa bönorna släta med vitlök och crème fraiche. Rör ner parmesanen. Smaka upp med citronsaft, salt och peppar.
Krutonger: Riv sönder brödet och ringla över rikligt med rapsolja. Salta. Lägg krutongerna på en plåt och rosta i ugnen på 200° i cirka 15 minuter.
Servering: Bred ut böncrèmen på 4 tallrikar. Fördela kräftstjärtar, räkor och krutonger. Avsluta med att plocka över rikligt med dill och ringla över olivolja.
Krutonger: Riv sönder brödet och ringla över rikligt med rapsolja. Salta. Lägg krutongerna på en plåt och rosta i ugnen på 200° i cirka 15 minuter.
Servering: Bred ut böncrèmen på 4 tallrikar. Fördela kräftstjärtar, räkor och krutonger. Avsluta med att plocka över rikligt med dill och ringla över olivolja.
Fotograf