Karrén blir mör och härlig när den får gå länge i ugnen på låg värme. Hittar du inte vildsvinskarré går det lika bra med vanlig fläskkarré. låt den då ligga i ugnen lite längre, cirka 5 timmar.
Du behöver

700 g vildsvinskarré
1 msk timjan - torkad
salt och peppar
1 nät med brysselkål

Apelsinglaze
2 st apelsiner
1.5 cm färsk ingefära
1.5 dl flytande honung
10 st svartpepparkorn

Portioner
10

Gnid in karrén med timjan, salt och svartpeppar. Lägg köttet på ugnsgaller och stek vid 125° i cirka 3 timmar.

Apelsinglaze: Riv skalet från 1 apelsin och lägg i en kastrull. Pressa ner saften från båda apelsinerna. Tillsätt honung, ingefära och svartpeppar. Koka upp och låt sedan sjuda i 5 minuter.

Ta bort de fula yttre bladen på brysselkålen. Skär bort den del av rotstocken som man når med hjälp av en kniv. Koka upp rikligt med saltat vatten och sjud brysselkålen i knappt 2 minuter.

Plocka sedan av blad för blad. Blanda med 3/4 av apelsinglazen. Salta och peppra. Skär upp vildsvinskarrén och servera med brysselkålen. Avsluta med att ringla det sista av apelsinglazen över köttet.

Fotograf