Ett tips är att linda in en tegelsten i folie, som du sen pressar ner kycklingen på grillen med.
Du behöver

4 vårmajskycklingar
20 tjocka sparrisar eller 40 lite tunnare
parmesan
olivolja
flingsalt
peppar på kvarn

Portioner
4
Dra av eventuella snören från kycklingarna. Skär från insidan på varsin sida om ryggbenet med en kraftig kniv. Fläk upp kycklingen med bröstsidan upp och banka till den en gång med handen för att platta till den, salta och peppra.

Håll sparrisen 5 cm från dess skurna ände, knäck försiktigt av den nedersta biten med den andra handen; använd ändbiten till fond eller soppa. Skala nedre halvan av toppen på sparrisen. Lägg kycklingarna på en varm grill och lägg något tungt över, till exempel en tegelsten inlindad i folie. Grilla i ungefär 5 minuter, snurra sedan på dem 90 grader för att få ett korsmönster och en jämnare grillning. Efter ytterligare 5 minuter, vänd kycklingarna upp och ner, placera återigen tyngden på och grilla 5 minuter till.

Testa om köttet är klart genom att sticka en sticka i ett av låren; är saften klar är kycklingen färdig. Låt vila. Salta och peppra sparrisarna, droppa över lite olivolja och grilla dem på grillen tills de är mjuka. Lägg dem ovanpå kycklingarna och riv över parmesan. Ringla över mer olivolja. Servera gärna med en god sallad.
Fotograf