Du behöver

4 vaktlar
8 havskräftor
4 minizucchinier
1 majskolv, kokt
100 g minimajs, delad på längden
8 salladslökar, delade på längden
75 g vattenkastanjer
salt och svartpeppar

Teriyakisås
1/2 dl mirin
1/2 dl sake
2 msk ljus soja
3 msk vatten
50 g glukos
1 cm ingefära
1/4 sötpotatis, tärnad
4 salladslökar

Miso- och majssmör
30 g misopasta
1/2 dl mirin
1/2 dl sake
90 g majskorn
1/2 cm ingefära, riven
125 g smör
1/2 citron, saften

Portioner
4
Ta ur de hela kräftstjärtarna ur skalet. Stycka bröst och lår från vaktlarna och bena ur dem, men lämna kvar benet i klubban och skrapa ner köttet vid benet så det syns. Salta och peppra och sjud i olivolja i 2 timmar. Dela zucchinin i mindre bitar. Skär majskornen från kolven och dela minimajs och salladslök på längden. Lägg dem i en form med vaktel och kräftstjärtar, salta och peppra. Grilla i ugnen vid 225° i 3–5 minuter.

Teriyakisås: Slå alla ingredienser i en kastrull. Sjud på svag värme tills såsen får sirapskonsistens.

Miso- och majssmör: Slå alla ingredienser utom citronsaft och smör i en panna. Låt reducera tills hälften återstår. Vispa ner smöret. Smaka av med citronsaften. Sila.

Arrangera vaktel och kräftstjärtar i mitten av tallriken med grönsakerna i botten. Ringla över teriyakisåsen och avsluta med miso- och majssmöret.
Fotograf