Boutargue, eller poutargue, är torkad romsäck från fisken multe. Man använder havssalt när den torkas, och när den är färdig vaxas den. Det är en vanlig syn i franska butiker att se boutargue hänga och torka.
Du behöver

800 g torskrygg
200 g paprika
40 g chorizo
40 g svarta oliver
40 g tomater
2 st salladslökar
2 msk balsamvinäger
4 msk Olivolja
salt och peppar
boutargue - torkad romsäck från multe

Portioner
4

Grilla paprikan. Skala den och skär den tvärs över i grova strimlor; lägg i lite olivolja. Skär salladslökar, tomater och svarta oliver fint; blanda med olivolja och balsamvinäger. Skär torskryggen i 4 portionsbitar. Stek fisken i olivolja tillsammans med salt, peppar och chorizon; låt det steka cirka 6 minuter.

servering: Lägg den grillade paprikan på tallrik. Lägg på torsken och chorizon. Fördela lök-, tomat- och olivblandningen över. Avsluta med att riva över boutargue.

Fotograf