Dessa tomater gör sig goda i sallader och är en oöverträffad ersättare till färska tomater i capresesallad, det vill säga tomat- och mozzarellasallad.
Du behöver

4 hela kvistar cocktailtomater på kvist
1 msk socker
1/2 msk salt
1 citron, skalet
3 msk olivolja
svartpeppar från kvarn

Snitta med en vass liten kniv ett kryss i botten på varje tomat. Förväll tomaterna snabbt i kokande vatten. Kyl ner direkt i ett isbad. Låt tomaterna sitta kvar på sin kvist. Låt dem därefter rinna av och placera dem på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Fördela salt, socker, citronskal, svartpeppar och olivolja jämnt över tomaterna. Baka dem i ugn på cirka 60° i 4–5 timmar. Tiden varierar lite beroende på hur mycket man vill torka tomaterna; ju längre tid man torkar dem, desto mer intensiv blir smaken i tomaterna.
Fotograf