Tomat- och bönsoppa


Portioner: 4
Du behöver: 

200 g cannellinibönor, blötlagda
2 tomater
2 salviablad
salt och svartpeppar
1 rödlök
2 morötter
1 palsternacka
100 g rotselleri
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g konserverade plommontomater
2 dl vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
1 litet knippe basilika
parmesan
krutonger

Skär ner tomaterna i bitar. Koka cannellinibönorna mjuka i vatten med tomatbitarna, salvia, salt och svartpeppar. Skär rödlök, morötter, palsternacka och rotselleri i grova tärningar. Finhacka vitlöken. Värm olivoljan i en panna och fräs lök och rotfrukter i den. Tillsätt plommontomater, vin och grönsaksbuljong; koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bönorna. Strö rikligt med parmesan över soppan och servera med krutong och basilika.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman