Timbal av manchego på valnöts- och fruktbröd med sherryreduktion


Portioner: 6
Du behöver: 

300 g ost, lagrad i 12 månader
6 äggulor
2 ägg
2 msk vallmofrön
2 msk grädde
1 fl sherry oloroso, sötad (pale cream)
100 g valnötter
olivolja
salt och socker
valnöts- och fruktbröd

Riv manchegoost på grova sidan av järnet. Blanda med äggulor, ägg, vallmofrön och grädde. Lägg i smörad form, helst med avtagbar kant. Baka på 120° tills timbalen stannar, kyl och portionera. Reducera den söta sherryn till simmig konsistens, kyl. Rosta valnötterna med några droppar olivolja, salt och socker. Rosta ett gott, mörkt fruktbröd försiktigt i pannan.

Servering: Skär en avlång rektangel av timbalen. Bränn av ytan med gasolbrännare och servera timbalen ljummen. Lägg nötter, fruktbröd och reduktion på tallriken.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen