Du behöver

300 g ost, lagrad i 12 månader
6 äggulor
2 ägg
2 msk vallmofrön
2 msk grädde
1 fl sherry oloroso, sötad (pale cream)
100 g valnötter
olivolja
salt och socker
valnöts- och fruktbröd

Portioner
6
Riv manchegoost på grova sidan av järnet. Blanda med äggulor, ägg, vallmofrön och grädde. Lägg i smörad form, helst med avtagbar kant. Baka på 120° tills timbalen stannar, kyl och portionera. Reducera den söta sherryn till simmig konsistens, kyl. Rosta valnötterna med några droppar olivolja, salt och socker. Rosta ett gott, mörkt fruktbröd försiktigt i pannan.

Servering: Skär en avlång rektangel av timbalen. Bränn av ytan med gasolbrännare och servera timbalen ljummen. Lägg nötter, fruktbröd och reduktion på tallriken.
Fotograf