Tarte flambée med cheddar, fläsk och persilja

Allas favorittilltugg under kvällen! De kräver lite mer tid eftersom du får baka dem en efter en, men i och med att du rullat ihop bottnarna innan går det ganska fort och lätt. Ha toppingen i små skålar framför dig när du arbetar för att det ska gå så lätt som möjligt.


Portioner: 10
Du behöver: 

5 1/2 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
2 dl vatten
1/2 dl neutral matolja

Topping
1 stor gul lök
200 g rökt sidfläsk
1–1 1/2 dl crème fraiche
ca 200 g cheddarost
persilja

Rör ihop mjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg. Kolla så att degen inte blir för kladdig. Låt degen vila ett par timmar i kylen. Dela sedan degen i 4 eller 5 bitar beroende på hur stora du vill ha bottnarna. Kavla ut bottnarna tunt direkt på bakplåtspapper. Lägg bottnarna på varandra och rulla ihop till en rulle; lägg i plastpåse. Så kan bottnarna ligga ett par timmar.

Topping: Skala och skär löken tunt. Skär sidfläsket i tärningar. Riv cheddarosten och strimla persiljan. Rulla ut bottnen på en varm plåt, strö över lök och sidfläsk, ringla över crème fraiche. Strö över rikligt med cheddarost. Baka i 225° varm ugn i cirka 7 minuter. Skär upp i bitar och strö över persiljan.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman