Det går snabbt och enkelt att lägga in krusbären och du har sedan ett gott och lite annorlunda tillbehör till söndagssteken eller mackorna. Smaksättaren ingefära samt timjan kan du självklart byta ut mot något annat.
Du behöver

8 dl krusbär
2 gula knipplökar
5 tunna skivor ingefära
4 dl socker
3 dl äppelcidervinäger av god kvalitet
1 rejält knippe timjan

Servering

baguette
färskost
kallskuret, t ex rökt karré eller svartrökt bog

Portioner
(ca 1 burk på 1 l)

Ansa krusbären. Skär knipplök och ingefära tunt. Koka upp allt utom bären. Tillsätt bären och sjud på svag värme i cirka 8 minuter. Slå upp på varma, väl rengjorda burkar. Kan för varas cirka 6 månader i kyl.

Servering: Servera krusbären med baguette, färskost och kallskuret. De kan också serveras som tillbehör till stekt kött eller kyckling.

Fotograf