Du behöver

Svamplasagne
4 lasagneplattor
4 dl blandad svamp, t ex kantareller, murklor, champinjoner, karljohan
1 schalottenlök, finhackad
1 msk smör
2 dl grädde
1 krm kummin
1/2 msk fänkålsfrön
1 msk flytande svampfond
1/2 tsk timjan
salt och svartpeppar
1/2 dl cheddar, riven
2 msk persilja, hackad

Saffransaioli
(ca 2 dl)
2 äggulor
1 krm saffran
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk äppelcidervinäger
2 dl rapsolja
salt och svartpeppar

Portioner
8
Svamplasagne: Koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten. Rensa svampen. Fräs svampen tillsammans med löken i smöret. Tillsätt grädde, kryddorna, fond och timjan och låt koka ihop. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg två lasagneplattor i en ugnsfast form. Lägg på svampen, lägg de sista lasagneplattorna över och strö över osten. Gratinera i ugnen vid 200° cirka 5  minuter, tills den fått fin färg. Strö över persiljan före servering.

Saffransaioli: Blanda äggulor, saffran, vitlök och äppelcidervinäger i en bunke. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
Fotograf