Äpplen och fläsk är väldigt gott tillsammans, särskilt när äpplena är varma. Vill du ha mer smak kan du lägga till några teskedar dijonsenap i vinägretten som löken marineras i.
Du behöver

500 g fläskkarré
salt och peppar

1/2 gul lök
3 msk rapsolja
3 msk äppelcidervinäger
4 äpplen
3 msk rapsolja
1 msk smör
1/2 dl valnötter
4 stänger stjälkselleri
1/2 huvud romansallad
1/2 huvud krispsallad
salt och peppar

Portioner
4
Stek fläskkarrén; salta och peppra. Skala och skär den gula löken tunt; blanda löken med vinäger och rapsolja. Skär äpplena i klyftor och stek i olja och smör; tillsätt valnötterna när äpplena nästan är mjuka. Skär stjälksellerin tunt och koka den snabbt så att den behåller sin kärna. Plocka salladen och blanda med äpplena och sellerin. Skär upp karrén i bitar och servera med salladen. Avsluta med att strö över den gula löken.
Fotograf