Stekt rimmad sej med stuvad spenat, muskot och tomat

Det här är ingen vanlig stuvning, utan grädden har kokat ihop till en crème double och ger både god smak och konsistens. Muskotnöten är en liten favorit för tillfället.


Portioner: 4
Du behöver: 

600 g sejrygg
1 l Vatten
1 dl Salt
rapsolja
Smör

Bakade tomater

2 tomater
salt och peppar
Socker
Smör

Stuvad spenat

300 g färsk spenat
3 dl Grädde
muskotnöt
3 msk gräslök - fint skuren
salt och peppar

Rimma sejen i 10-procentig saltlag (1 dl salt utrört i 1 l vatten) i 20 minuter. Skär fisken i portionsbitar. Stek först i rapsolja, tillsätt smör och stek tills fisken har en innertemperatur på 47°. Ös sejen undertill med smöret under tiden den steks.

Dela tomaterna. Krydda med salt, peppar och en nypa socker. Klicka smör på varje tomathalva. Baka i ugn på 100° i 1 1/2 timme.

Stuvad spenat: Koka ner grädden tills drygt hälften återstår. Blanchera spenaten genom att koka upp vatten och slå det över bladen; kyl ner direkt efter. Blanda ner spenaten i grädden. Smaka av med riven muskot, salt, peppar och gräslök.

Bild för Tomas Diederichsen

Mer från Tomas Diederichsen


Bild för Tomas Diederichsen
Bild för Tomas Diederichsen
Bild för Tomas Diederichsen