Även om det är november kan du fortfarande äta mycket grönt. Svartkålen får dessutom en helt fantastisk klorofyllig färg när den tillagas och passar utmärkt till den lite söta rödlöken. Koljan kan du byta ut mot torsk, kummel eller gös.
Du behöver

500 g jordärtskockor
olja
salt och peppar

1/2 svartkålshuvud
2 små rödlökar
600 g kolja
smör
salt och peppar

8 skivor kotlettbacon

Portioner
4
Borsta eller skala jordärtskockorna. Dela dem och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och rosta på 200° i cirka 25 minuter. Salta och peppra.

Dela svartkålen i mindre bitar. Skär rödlöken i tunna klyftor.

Stek koljan i smör; ta den sedan ur pannan. Lägg i en klick smör och stek rödlöken och svartkålen mjuka. Vänd ner jordärtskockorna. Smaka upp med salt och peppar. Avsluta med att steka baconet.

Servering: Varva koljan med jordärtskocks- och svartkålsblandningen. Avsluta med baconet.
Fotograf