Variera köttfärssåsen med en dito med isterband som ger extra smak och syra. En blivande klassiker!
Du behöver

500 g spaghetti

ISTERBANDSSÅS
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 champinjoner
4 isterband
2 msk smör
1 msk olja
1 dl vitt vin
1 dl grädde
2 dl vatten
1 msk socker
100 g bladspenat
½ dl hackad persilja
salt och peppar

SERVERING
parmesanost

Portioner
4
Skala morötter, lök och vitlök. Hacka grönsakerna fint. Skär champinjonerna i fyra delar. Skär ett snitt i isterbanden och skrapa ur köttet. Smält smör och olja i en panna, lägg ner grönsakerna och stek dem lätt tills de mjuknat och svampen har fått färg, tillsätt köttet från isterbanden och stek tills de fått färg. Slå på vitt vin, grädde och vatten. Låt såsen puttra på svag värme i 10 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.

Koka pastan al dente, spara 1 dl av pastavattnet. Häll tillbaka pastan i kastrullen och slå över såsen, späd såsen med pastavattnet och vänd ner bladspenaten och persiljan. Hyvla över lite parmesanost.
Fotograf