Spagetti med bottarga


Portioner: 4
Du behöver: 

4 port färsk spagetti
1 litet knippe cocktailtomater 
olivolja
salt, socker och svartpeppar
smör
grovhackade pistaschmandlar
riven bottarga (torkad fiskrom från multefisk)
collatura (fisksås)
1 dl pankoströbröd

Dela cocktailtomaterna på hälften och fräs lätt i olivolja. Salta samt tillsätt en liten nypa socker och nymalen svartpeppar. Koka pastan al dente. Häll i lite av pastavattnet över tomaterna; det gör att det blir mer av sås då pastavattnet innehåller stärkelse; såsen ska inte bli för blöt. Mot slutet, lägg i en klick smör för att montera ihop tomaterna. Stek pankoströbrödet i olivolja och dressa med fisksås. Vänd ner pastan i tomaterna och toppa med hackade pistaschmandlar. Riv bottargan över. Garnera slutligen med pankoströbrödet.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen