Spädgris med ljummen kål, fläderbär och selleri


Portioner: 4
Du behöver: 

ca 800 g spädgrisbringa
1/2 huvud savojkål
1 msk fläderbär
600 g rotselleri
1 msk smör
grönsaksbuljong

Spädgris: Salta spädgrisbringan lätt och plasta in den. Låt den rimma i 1 dag. Koka i grönsaksbuljong tills den är så mör att den nästan trillar sönder. Stek den på svålsidan före servering så att den blir krispig.

Savojkål: Skölj och skär ner kålen. Pochera den försiktigt i grönsaksbuljongen. Tillsätt fläderbären. Salta och peppra.

Selleri: Skala och skär ner rotsellerin i mindre bitar. Koka sellerin i grönsaksbuljongen tills den är mosig. Mixa och smaka upp med svenskt smör eller flottet från bringan.

Servering: Arrangera spädgrisbringan med savojkålen och selleripurén.

Vinförslag: 
95314 Sallys Pinch Pinot Noir 2008, Central Otago, Nya Zeeland
Bild för Daniel Berlin

Mer från Daniel Berlin


Bild för Daniel Berlin