Soppa på grönkål, chiliäpple och ostron


Portioner: 4
Du behöver: 

2 dl grönkål
1 stort äpple eller 2 små, av syrlig sort
1 knivsudd mild chilifrukt, finhackad
2 ostron per person, gärna fler
6 dl kyckling- eller hönsbuljong
2 msk smör

Repa grönkålen och blanchera den i saltat vatten. Ta upp och kyl kålen i kallt vatten så att klorofyllet fortfarande lyser grönt. Pressa därefter vattnet ur grönkålen; du behöver 2 dl sammanpressad grönkål. Hacka grönkålen fint. Skala och skär äpplet i kärnfria bitar, koka det med chilin i bottenskyla av vatten.

Mosa chiliäpplet. Öppna ostronen, lossa dem från skalen, spara saften. Koka upp buljongen, häll i ostronsaften. Mixa buljongen med den finhackade grönkålen och smöret, smaka av sältan.

Servering: Värm upp äppelmoset och vänd i ostronen. Fördela ostron i mos i djupa tallrikar. Slå på grönkålssoppan och servera.

Bild för Tomas Drejing

Mer från Tomas Drejing


Bild för Tomas Drejing
Bild för Tomas Drejing
Bild för Tomas Drejing