Du behöver

Svampcrème
200 g kantareller
100 g champinjoner
100 g toppmurklor
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
4 msk färskost
2 msk crème fraiche
2 msk balsamvinäger
2 msk parmesan, riven
1 gotländsk tryffel alt. tryffelolja
salt och svartpeppar
socker

Tryffelvinägrett
3 dl rött vin
1/2 dl balsamvinäger
2 dl olivolja
3 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 gotländsk tryffel, finhackad (kan bytas ut mot tryffelolja)
socker
salt och svartpeppar

Garnityr
400 g små fina kantareller
1 majskolv
1 bit pecorinoost
20 rucolablad
1 schalottenlök, finhackad
4 dragonblad
4 körvelkvistar
salt

Portioner
4

Svampcrème: Skölj svampen i kallt vatten. Skala och skär ner löken. Bryn löken tillsammans med svampen. Tillsätt mejerivarorna och vinägern. Koka upp. Mixa allt i en blender. Tillsätt tryffeln. Smaka av med salt, socker, vinäger och peppar. Passera genom en finmaskig sil.

Tryffelvinägrett: Svetta löken i lite av olivoljan, häll i vinet och vinägern och reducera till hälften. Lägg i tryffeln och häll i resten av olivoljan. Smaka av med socker, salt och peppar.

Garnityr: Stek kantarellerna. Hyvla osten. Pilla loss majskornen och råstek dem i torr panna. Tillsätt den hackade löken samt salt och smör på slutet.

Fördela svampcrèmen på fat, ringla över tryffelvinägretten och avsluta med garnityret.

Vinförslag: 99273 Dutton Goldfield Chardonnay 2005, USA

Fotograf