Rabarber och kardemumma är fantastiskt gott tillsammans. Men ät fort, eftersom glassen smälter snabbt över den varma rabarbern.
Du behöver

Kardemummaglass
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl mjölk
1/2 msk kardemummakärnor eller ca 4 hela kardemummakapslar
100 g socker
4 äggulor

ca 400 g rabarber
smör
1 msk råsocker

mynta, finskuren

Portioner
4
Kardemummaglass: Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Stöt kardemumman och koka upp med grädde och mjölk. Vänd ner äggvispet i mjölken och sjud till 82°. Låt kallna. Sila. Kör i glassmaskin.

Skala och skär rabarbern i bitar. Stek rabarbern i smör. När de nästan är helt färdiga, strö över råsocker och låt det smälta och bli lite karamelliserat. Lägg upp på tallrikar och skeda upp kardemummaglassen. Avsluta med lite finskuren mynta.
Fotograf