Snabb, enkel sallad med mycket smak från dressingen. Skaldjuren kan du byta ut efter vad du hittar för dagen. Gillar du koriander är det också gott att strö över.
Du behöver

4 små bläckfiskar
16 green shell-musslor eller ca 1/2 nät blåmusslor
ca 500 g räkor
1 l blandad sallad
100 g haricots verts
1 rund grön squash
1/2 l tomater
2 gula knipplökar
persilja och gräslök

Dressing

1 dl knipplök, finhackad

2 msk japansk soja

2 1/2 msk risvinäger

2 msk vatten

1/2 msk rårörsocker

1 msk färsk ingefära, finriven
1/2–1 msk finskuren röd chilifukt (beroende på vilken sort du använder och vilken styrka du vill ha)

3 msk neutral rapsolja
1 lime, zest och skal
salt och svartpeppar

Rensa bläckfiskarna och dela dem i mindre bitar. Plocka musslorna ur skalet. Koka haricots vertsen mjuka. Skär squashen tunt, gärna på mandolin. Dela tomaterna i mindre bitar. Strimla ner det gröna på knipplöken; resten av löken använder du i dressingen. Skär örterna fint.

Dressing: Blanda ihop alla ingredienser och smaka upp med salt och peppar.

Servering: Blanda sallad, tomater, squash och haricots verts; lägg upp på ett fat. Hetta upp en panna med lite olja och stek bläckfisken och musslorna i cirka 3 minuter. Vänd ner räkorna de allra sista sekunderna och slå över dressingen. Ta av från värmen och vänd ihop allt. Lägg på fatet och avsluta med att strö över den strimlade löken och örterna.

Vinförslag: 5914 Ruppertsberger Hofstück Riesling 2014, Pfalz, Tyskland 66:–
Fotograf