Senapskotlett med rosmarin


Portioner: 4
Tid: 30 min
Du behöver: 

4 kotletter
1 msk finhackad rosmarin
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk fransk senap
1 tsk rivet citronskal
2 msk olivolja
smör till stekning
3 dl grädde
2 kvistar rosmarin
2 tsk fransk senap
parmesanost
ev. ängssyra

Blanda ihop rosmarin, vitlök, senap, citronskal och olivolja. Pensla kotletterna med blandningen och krydda med salt och peppar.
 Hetta upp en klick smör i en rymlig stekpanna och stek kotletterna gyllenbruna på bägge sidor, ca 2-3 minuter på var sida.


Häll grädden i pannan och lägg i rosmarinkvistarna och senapen. Låt koka till grädden börjar tjockna och smaka av såsen med salt och peppar. Ställ fram stekpannan på bordet och servera med lite finriven parmesanost på toppen. Garnera ev. med ängssyra och servera med nykokt färskpotatis.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för David Back

Mer från David Back


Bild för David Back

Tror du att du inte kan laga mat? Då har du fel! Med hjälp av den här kokboken kommer du garanterat att lyckas. Den innehåller femtio härliga rätter som gör både dig och din omgivning lyckliga.