Salvia- och citronmarinerat kycklingbröst

Låt skinnet vara kvar på laxen och grilla den hel på indirekt värme. Tänk på att inte övergrilla fisken, utan låt den ha en kärna kvar så att den behåller sin saftighet. Ringla över rikligt med örtolja precis innan servering för att få så mycket smak som möjligt.


Portioner: (ca 8 port på en buffé)
Du behöver: 

4 kycklingbröst, ca 600 g
1 citron
6–8 salviablad
1/2 dl rapsolja
salt och peppar

Skär citronen i skivor. Strimla salviabladen. Salta och peppra kycklingbrösten och blanda dem med citron och salvia. Slå över rapsoljan, blanda runt och låt marinera, gärna över natten. Grilla kycklingen. Tranchera fågeln innan servering.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman