Saltimbocca – Kalvinnanlår med skinka och salvia

En snabb och enkel rätt att laga. Det möra kalvinnanlåret tillsammans med salvian, skinkan och vinet är det en självklar favorit.


Portioner: 4
Du behöver: 

600 g kalvinnanlår (8 skivor)
8 skivor lufttorkad skinka
16 salviablad
smör
salt och peppar
2 dl rött vin
gräslök

Skär kalvinnanlåret i 8 skivor. Fördela skinka och salviablad på köttet, vik ihop skivorna på hälften. Smält smöret och bryn köttet i det. Tillsätt vinet och låt koka ihop tills cirka 1 dl återstår. Strö över gräslök. Servera med brynt potatis eller en risotto.

Vinförslag: 
6010 Allegrini Valpolicella Superiore 2009, Valpolicella, Italien
Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman