Betor med klassiska smakkompisar som kapris och smör. Lite extra krisp till rätten får man av nötterna och den torkade kaprisen.
Du behöver

4–8 rödbetor
4–8 gulbetor
grovt salt

2 msk kapris
75 g smör
1/2 citron, skalet
1/2 dl nötter, hackade; gärna valnötter och hasselnötter
persilja, strimlad
salt  och peppar

Portioner
4
Skrubba betorna och lägg dem på en bädd av grovt salt. Baka på 175° i 1–1 1/2 timme beroende på storlek.

Torka kaprisbären i torr panna på medelvärme tills de är lite krispiga och torra. Smält smöret och låt det få en gyllene färg; ta av det från värmen och riv ner citronskal. Hacka nötterna och vänd ner i smöret.

Servering: Skala och dela några av betorna och ställ på tallrikar. Strö över kapris och slå över det brynta smöret med nötterna. Avsluta med att strö strimlad persilja över samt salta och peppra.
Fotograf