Rostat vintergrönt med ansjovisdressing

Sältan och kryddigheten passar utmärkt till lök och potatis, vilket är en gammal sanning. Den passar också bra till blomkål och broccoli. Palsternackan kan bytas ut mot morot. Servera detta till en stekt eller grillad fisk, eller använd det som bufférätt.


Portioner: 4
Du behöver: 

4 steklökar
6 potatisar
2 dl blomkål
1 broccolistånd
2 palsternackor
rapsolja
svartpeppar

Ansjovisdressing
6 ansjovisfiléer
1/2 citron, rivet skal
1 1/2 msk äppelcidervinäger
3 msk rapsolja, neutral
1 msk ansjovisspad
svartpeppar

Skala lök, potatis och palsternackor. Halvera potatisen och dela palsternackorna. Dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Lägg allt i en ugnsfast form, ringla över rapsolja och peppra. Rosta i ugnen på 180° i cirka 20 minuter.

Ansjovisdressing: Skär ansjovisen tunt. Riv citronskalet. Blanda ihop samtliga ingredienser. Här är det viktigt att balansera upp ansjovis och vinäger för att få den balans som önskas. Smaka av med svartpeppar.

Servering: Ringla ansjovisdressingen över grönsakerna. Servera det gröna till en stekt eller kokt fiskbit.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman