Rostad palsternacka med spenatpesto och stekt kycklingbröst

Det ser inte ut att vara så mycket för världen, men att rosta palsternackor i ugnen ger inte bara en makalöst fantastisk doft – det smakar så gott också. I peston är det både hasselnötter och cashewnötter för att ge en fyllig, nötig ton.


Portioner: 4
Du behöver: 

600 g palsternackor
rapsolja

Spenatpesto
70 g spenat (1 påse)
1/2 dl hasselnötter
1 dl cashewnötter
1–1 1/2 dl prästost, riven
1–1 1/2 dl rapsolja
1 citron, saft och skal
salt och peppar

500 g kycklingbröst
salt och peppar

Grönsallad

Tvätta eller skala samt halvera palsternackorna. Lägg palsternackorna på en plåt, ringla över rapsolja och rosta på 225° i cirka 20 minuter. 

Spenatpesto: Mixa nötter med spenat och rapsolja. Smaka upp med prästost, citronskal och saft, salt och peppar.

Bryn kycklingbrösten i panna; salta och peppra. Stek färdigt kycklingen i ugnen på 150°.

Servering: Skär upp kycklingbrösten och lägg på samma fat som palsternackorna. Klicka ut spenatpesto och spara en del att servera à part, gärna tillsammans med en grönsallad.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman