
Vill du inte behålla denna rätt helt vegetarisk kan du komplettera med lufttorkad skinka eller en god grillad korv. En bit tunt skivad rå lax skulle också passa utmärkt till.
Du behöver
1 litet blomkålshuvud, ca 6 dl små buketter
2 små röda lökar
smör
Soyamajonnäs
2 äggulor
2 tsk citronsaft
¾ msk soya
1 ½ dl rapsolja
peppar
gräslök
citron
Portioner
4
Dela blomkålen i buketter. Dela löken på hälften eller i kvartar. Bryn blomkålen och löken i smör i stekpanna tills de fått fin färg. Stek sedan färdigt i ugn på 150° ca 15 min.
Soyamajonnäs: Vispa ihop äggulor, citronsaft och soya. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle medan du vispar. Smaka upp med peppar
Dela eventuellt blomkålen i mindre bitar och lägg på tallrik tillsammans med rödlöken. Klicka ut soyamajonnäsen. Skär gräslöken fint och strö över, servera med en citronklyfta.
Soyamajonnäs: Vispa ihop äggulor, citronsaft och soya. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle medan du vispar. Smaka upp med peppar
Dela eventuellt blomkålen i mindre bitar och lägg på tallrik tillsammans med rödlöken. Klicka ut soyamajonnäsen. Skär gräslöken fint och strö över, servera med en citronklyfta.
Fotograf