Rökt makrill med picklade grönsaker och potatis

Enkel och snabb lunch som inte bara ger vårkänslor, utan också drömmar om sommaren. Grönsakerna kan du variera efter säsong och smak.


Portioner: 4
Du behöver: 

500 g rökt makrill
500 g potatis, kokt

Picklade grönsaker
4 dl blomkål, i buketter
1 liten fänkål
2 morötter
1 dm gurka
1 rödlök
1 dl vatten
2 msk ättika, 12%
2 msk socker

dill
gräddfil

Koka potatisen.

Picklade grönsaker: Koka upp vatten, ättika och socker till en lag. Dela blomkålen i små buketter. Strimla fänkål, morot, gurka och rödlök fint, gärna på mandolin. Slå ättikslagen över grönsakerna och låt det dra i cirka 15 minuter.

Lägg upp makrill, potatis, gräddfil och grönsaker. Toppa med dill.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman