Du behöver

4 ankbröst

Smokemarinad
1/2 dl chilisås
1 dl rapsolja
3 msk Liquid Smoke
1 msk flytande honung
salt och vitpeppar

Grillad bakpotatis
3 bakpotatisar
2 rödlökar
2 portabellasvampar
3 msk rapsolja

Tomataioli
2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1/2 dl soltorkade tomater
salt och svartpeppar

50 g rucola

Portioner
4

Blanda alla ingredienser till marinaden. Smaka av med salt och vitpeppar.Skär snitt i skinnet på ankbrösten och låt dem marinera.

Grillad bakpotatis: Skär bakpotatisarna, rödlökarna och portabellasvamparna i skivor. Pensla bakpotatisen med rapsoljan och grilla tillsammans med rödlök och svamp.

Tomataioli
Finhacka vitlöken och de soltorkade tomaterna, blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och svartpeppar.

Grilla ankbrösten. Skär brösten i skivor, varva med potatis, portabellasvamp och rödlökar. Toppa med rucola och tomataioli.

Fotograf