Rödbetssoppa med bresaola, färskost och pepparrot

Du behöver: 

3 rödbetor cirka 200 g, skalade och delade
1 stor schalottenlök, hackad
1 liten morot, skalad och delad
1/4 chili, hackad
1/2 tsk färsk ingefära, riven
5 dl hönsbuljong
1 dl vitt vin
salt och peppar
100 g färskost
1 msk pepparort, riven
4 skivor bresaola

Fräs grönsakerna utan att de tar färg. Tillsätt vin och buljong. Sjud tills rödbetorna är mjuka. Mixa och späd eventuellt med mer buljong. Blanda färskost och pepparrot, smaka av med salt och peppar. Lägg ut bresaolan på plastfilm, bred färskosten på bresaolan och rulla ihop med hjälp av plastfilmen. Servera soppan med bresaolarullen i stucken.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen