Du behöver

Rödbetspuré
1 kg rödbetor
rödbetsmarmelad
500 g rödbetspuré
1/2 dl rött vin
500 g strösocker
100 g glukos
30 g pektin
20 g citronsyra
4 cl vodka
strösocker

Rödbetspuré: Tvätta betorna och koka dem i vatten i cirka 40 minuter, tills de är helt genommjuka. Skölj betorna i kallt vatten och dra sedan av skalet. Dela betorna och lägg dem i en mixer; mixa till en slät puré. Låt kallna.

Rödbetsmarmelad: Blanda samtliga ingredienser förutom citronsyra och vodka i en kastrull. Koka tills marmeladen når 110°; dra då kastrullen från värmen. Blanda vodka med citronsyra och vispa ner detta i
kastrullen. Häll upp marmeladen i en form och låt den svalna i rumstemperatur i minst 1 dygn. Skär marmeladen i kuber och rulla dem i strösocker.
Fotograf