Du behöver

600 g torsk, gärna torskrygg
1 l vatten
1 tsk socker
½ dl salt
ca 100 g smör till stekning

3 ägg
½ dl kapris
ca 8 betor, blanda gärna röda och gula
dill
svartpeppar

Portioner
4
Rör ur socker och salt i vattnet. Dela torsken i portionsbitar och lägg i rimlagen 1-2 timmar. Detta är inte nödvändigt med du får en godare och fastar fisk om du låter den rimmas.

Koka äggen och betorna. Hacka äggen och blanda med kapris. Skala och dela betorna i halvor eller klyftor.

Stek fisken i stekpanna i knappt hälften av smöret, när fisken börjar bli färdig, vid en innertemperatur av 55° ta ur fisken och tillsätt det övriga smöret. Låt det smälta och bli lite brynt. Om du vill kan du sila smöret innan servering.

Lägg betor och äggblandningen i botten på tallriken. Lägg över torsken och slå söver smöret. Toppa med lite mer av äggblandningen samt rikligt med dill. Dra några varv med svartpepparkvarnen. Vill du kan du servera kokt potatis till eller blanda betorna med kokt bulgur eller matkorn för en mer matig rätt.
Fotograf