Rimmad röding, couscous, sparriscrème och örtsallad

Variera örterna efter vad som är i säsong och vad du har i närheten. Sparriscrèmen är ett utmärkt sätt att ta hand om resterna då du kokar eller grillar sparrisen.


Portioner: 4
Du behöver: 

1 rejäl röding

Rimlag

1/2 l iskallt vatten
2 tsk salt
2 tsk socker
1 nypa koriander, rostad och malen
några varv med pepparkvarnen
2 lagerblad

Couscous

1 dl couscous
1 1/2 dl fiskfond
salt
kallpressad rapsolja
verjus
isop

Sparriscrème

1 bunt soppsparris
majsstärkelse

Servering

vilda eller tama örter efter säsong; särskilt väl passar en kombination av aromatisk palsternacka, ärtig kråkvicker och stickig kirskålblomster

Koka upp alla ingredienser till rimlagen och låt den kallna. Filea och skinna rödingen, plocka ur benen. Låt de hela filéerna ligga i rimlagen 2 timmar. Lyft upp, torka av och skär i portionsbitar.

Couscous: Koka upp fiskfonden och häll den över couscousen, täck med ett lock och låt dra cirka 10 minuter. Smaka sedan av med salt, rapsolja och verjus. Låt svalna. Vänd i isopen.

Sparriscrème: Skär sparrisen i grova bitar och blanchera den i 4 minuter. Mixa genast och passera purén. Bind upp purén med 4 g majsstärkelse/100 g puré. Smaka av med salt och eventuellt socker. Fyll upp i spritspåse och låt svalna.

Servering: Lägg upp couscousen på tallrik, lägg dit rödingen. Spritsa ut sparriscrèmen och avsluta med örter.

Bild för Titti Qvarnström

Mer från Titti Qvarnström


Bild för Titti Qvarnström
Bild för Titti Qvarnström
Bild för Titti Qvarnström