Du behöver

Yoghurtpannacotta
3 dl grädde
3 dl vaniljyoghurt
1/2 dl socker
3 blad gelatin

Rabarber- och jordgubbssoppa
2 rabarberstjälkar
2 msk råsocker
1 l jordgubbar
ca 1/2 dl socker
1/2 dl vatten
1 dl halvsött vitt vin

Portioner
4

Yoghurtpannacotta:
Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädde och socker. Rör ner gelatinbladen. Vänd ner vaniljyoghurten sist. Häll upp i formar och låt stelna i kyl.

Rabarber- och jordgubbssoppa:
Skala och skär rabarbern i tunna längder och blanchera dem. Mixa jordgubbarna med vatten, socker och vin; smaka av med socker och vin beroende på hur jordgubbarna smakar. Vänd rabarbern i råsockret och grilla längderna tills de fått en fin och krispig yta. Lägg yoghurtpanna cottan i en djup tallrik och häll soppan med rabarbern över.

Fotograf