Du behöver

2 dl svarta quinoagryn
4 dl lantbuljong
8 st rödbetor
1 st rödlök
200 g spenat
2 msk Smör
2 dl cashewnötter
salt

Pepparrotsdressing
2 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
1.5 msk finriven pepparrot
salt

Portioner
4
  1. Koka rödbetorna, skala dem och skär i klyftor. Koka quinoan i lantbuljongen. Skär rödlöken i tunna skivor. Skölj spenatbladen. Rosta nötterna i en torr panna.
  2. Smält smöret och fräs rödbetor och lök i det. Vänd ner spenaten. Blanda med quinoan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pepparrotsdressing: Blanda crème fraiche, gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servering: Lägg upp den ljumma salladen på tallrik. Ringla över pepparrotsdressingen, avsluta med cashewnötterna.
Fotograf