Quinoabar med choklad och lingon

Joel Lindqvist vann Dessertmästarna 2015. I dag driver han den egna Mat- och Chokadstudion i Malmö som lockar kunderna med de mest fantastiska kreationer i choklad- och dessertväg. Här bjuder han på ett recept på lingonpraliner.


Portioner: 10
Du behöver: 

2,5 dl quinoa
3,5 dl kärnmjölk
2,5 dl dadlar
1,75 dl sesamfrön
1,75 dl äpplemos
2 dl kakao
1/2 msk havssalt
2 dl mandelmjöl
300 g mörk vegansk choklad
torkade lingon

Skölj quinoan tills vattnet är rent. Koka den i 5 dl vatten på låg värme med lock, cirka 15 minuter. Låt svalna. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kärnmjölk, dadlar, äpple, kakao och salt. Vänd ner mandelmjölet. Fyll upp i form och baka cirka 1 timme. Låt svalna och skär ut i små fyrkanter. Smält chokladen och doppa baren i den och toppa med torkade lingon.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för Journal Chocolat

Mer från Journal Chocolat


Bild för Journal Chocolat
Bild för Journal Chocolat