Du behöver

4 stora tortillabröd
400 g cheddarost
1 squash
2 grillade inlagda paprikor

Guacamole
2 avokador
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 lime, saften
2 tomater
1 tsk chili, hackad
salt

koriander

Portioner
4
Skär squashen i skivor och strö över salt. Torka av de efter 15 minuter. Riv osten. Fördela hälften av osten på två tortillabröd. Fördela squashen och paprikorna. Avsluta med att strö över osten och lägg på tortillabröden. Hetta upp oljan i en panna och stek quesadilla på båda sidor i panna tills de fått fin färg och osten smält.

Guacamole: Finhacka schalottenlöken och vitlöksklyftorna. Kärna ur och skär tomaten i tärningar. Mosa avokadofrukterna med gaffel, tillsätt de övriga ingredienserna och rör ihop; mängden chili avgör du själv. Smaka av med salt.
Fotograf