Pumpasoppa med crème fraiche och varm surdegssmörgås

En värmande soppa och en smörgås är man alltid sugen på under vintern. Speciellt om man har ost från Väddö och skinka från Roslagskött.


Portioner: 4
Du behöver: 

1 liten pumpa, matpumpa eller butternutsquash
1 gul lök
1 msk champagnevinäger eller annan god vinäger
50 g smör 
salt och peppar

Varm smörgås
surdegsbröd
smör
skinka och ost

Servering
crème fraiche

Soppa: Skala och gröp ur pumpan (spara gärna kärnorna), dela ner den i bitar på cirka 4x4 cm. Skala och skiva ner löken. Lägg ner pumpa, lök och smör i en kastrull, täck med vatten. Koka pumpan mjuk, cirka 30 minuter. Mixa och smaksätt med vinäger, salt och peppar.

Varm smörgås: Skiva brödet, bred smör på och lägg på skinka och ost. Gratinera.

Servera soppan med en klick crème fraiche på toppen och den varma smörgåsen till.

Bild för Andreas Hedlund

Mer från Andreas Hedlund


Bild för Andreas Hedlund
Bild för Andreas Hedlund